luni, 14 martie 2022

O fotografie de la Euromaidan - Kiev 2014 (Pe atunci se iscau întrebări... Acum, se întrezăresc răspunsuri.)

Ieri, am postat pe Facebook această fotografie de la Euromaidan - Kiev 2014 - peste care am suprapus un (pseudo)haiku scris la acea vreme (cu un mesaj care azi pare profetic! - sic!). 

Pe atunci se iscau întrebări... Acum, se întrezăresc răspunsuri.

Concomitent, l-am întrebat pe Poetul de Mov ce răspunsuri întrevede.

Răspunsul acestuia mi-a sosit promp: „Eu zic să așteptăm să vedem ce zice prea-zicătorul Răs-Putin. La el sunt toate răs-punsurile...

Până la răs-punsul lui Putin, am spicuit din e-mailurile primite în acest week-end de la Poetul de Mov:

„Eu (Poetul de Mov – nota mea) am mai spus că rușii tratează realitatea într-o altă manieră, nu ca heirupiștii neomarxisti din America și din întreaga lume. Rusia își va continua agresiunea și va face Ucraina praf si pulbere. Iar dacă dintre conștiințele conducătorilor de la Kiev, Washington, Londra, Bruxelles și celelalte capitale occidentale nu sunt deloc mișcate, ucrainienii trebuie să înțeleagă că au fost sacrificați pentru cauza victoriei neomarxismlui în Europa și în Lume! Iar dacă Ucraina nu va fi să fie singura victimă, să ne fie de bine tuturor - vom dormi cum ne-am așternut!...

Războiul din Ucraina e o părticică din contextul  international, iar eu cred că e prematur să considerăm afacerea terminată, în măsura în care războiul din Ucraina (și dedesubturile lui) este o afacere - și chiar este! Am convingerea că rușii au chibzuit suficient, astfel încât să nu se lase puși cu botul pe labe. Este evident că SUA, singura parte care are de câștigat din acest conflict, își instigă aliații europeni, ca și pe ucraineni.

Sunt mai bine de 5 zile de când Rusia avansa propunerile pentru a se pune capăt luptelor. Nimeni (dintre adversari!?) nu a clintit un deget, ci au trancănit și flencănit în limbajul lor de diamant, cu un preț din ce în ce mai apăsător plătit de bietul popor de sacrificiu. E evident că Occidentul nu vrea să se implice direct și că Rusia nu va da inapoi, iar șansele ca Putin să fie răsturnat de la putere nu prea se întrevăd. Cum poate Occidentul cel "democrat" și grijuliu cu drepturile omului să lase lucrurile sa evolueze tot așa? Până când?

Deocamdată trebuie să constatăm că în aceasta fază a ostilitatilor, cu bombardamente în adevăratul sens (dar nici pe departe la capacitatea lor uriașă) și distrugeri considerabile,  rușii încă nu se ating de cea mai mare parte a teritoriului Ucrainei, ci acționează doar în zonele periferice cu populație preponderent (sau în procent semnificativ) de etnie rusă, plus capitala Kiev - asaltul acestuia urmând probabil să fie faza a treia a invaziei și să suporte distrugeri similare. Se vrea oare pustiirea întregului teritoriu al Ucrainei?

Ooof, sărman popor ucrainean!”

NOTĂ: Deoarece eticheta de neomarxism este folosită în ultima vreme tot mai des, încerc să dezlipesc un capăt al acesteia pentru a vedea peste ce anume este lipită:

Evident, cuvântul neomarxism este unul compus: neo+marxism.  Marxismul este un termen clar, bazat pe teoria lui Marx/Engels și a fost în fapt o „inginerie socială centralizată” care, în final, a „generat” dictatori. (Vag, îmi amintesc că în primul semestru al anului întâi de facultate am „studiat” un curs care se numea, parcă,  „Socialism științific și materialism dialectic”!).

Din ceea ce am citit, neomarxismul poate fi considerat tot o inginerie socială, dar fragmentară și cu un scop ascuns (!?) de a menține la putere o elită. Eu am denumit-o generic Elita Exclusiv Boema. Aceasta ar avea o agendă trans și antinațională, dorindu-și o putere care să domine și să controleze guverne și vizând, în final, o guvernare globală.

Neomarxismul ar putea fi definit ca un curent actual de dictatură (!) politico-ideologică camuflată în hainele ”democrației” și ”drepturilor omului”, o mișcare perfidă care se extinde treptat și continuu. Asta mă duce cu gândul la povestea broaștei care ajunge să fiarbă fară a realiza acest lucru deoarece fusese pusă la foc mic într-o oala cu apa rece! Astfel, s-ar putea spune că suntem deja sub puterea neomarxismului social și politic (!?).

Neomarxismul pare a fi o denumire cu substrat ironic menită de a devia pe  o pistă falsă, pierdută în ceața teoriei conspirației (pe românește spus, o abureală). Te face să crezi că este o upgradare/adaptare a teorie lui Marx, deși nu are nicio legătură cu aceasta. Observăm că establishmentul Exclusiv Boema, format din unii dintre cei mai „puternici” oameni ai planetei, se cam frește de eticheta neomarxismului. Sub pretextul unei umbrele protectoare pentru oamenii de rând, această umbrelă maschează de fapt lumea de deasupra sa: lumea elitei Exclusiv Boema, aproape inaccesibilă celor de sub „protecția” umbrelei.

Elita știe, dar ține ascunsă străvechea taină: TEINO KOR. De aceea încearcă să țină turma la baza piramidei lui Maslow, neavând niciun interes de a destăinui această taină care ar duce la elevarea conștiinței fiecărui individ și, prin cunoașterea adevăratului Sine, la împlinirea fiecăruia (autorealizarea/ sens suprem/ concretizarea/ realizarea unui potențial personal maxim) și înțelegerea sensului vieții (un sens creator așa cum ni-l dezvăluie marele Lucian Blaga).

 

Niciun comentariu: