marți, 24 februarie 2015

Adevărul este rebel

http://ziarulderimnic.ro/2015/02/adevarul-este-rebel/

            Salut apariția acestui ziar și mulțumesc cordial pentru invitația de a publica. Sunt onorat și răspund cu mare drag invitației, în spiritul Adevărului și al Iubirii pentru semeni și pentru micul oraș în care trăim.

            Din experiență, am constatat deseori că Adevărul este rebel. El nu poate fi schimbat sau manipulat, ci doar ascuns sau ocolit temporar. În ultima vreme, jurnaliștii, în goana după rating, creează inepții, nicidecum produse serioase, specifice jurnalismului adevărat.

            Exact acum opt ani, în februarie 2007, debutam cu un articol intitulat  „Retail...sufletesc” din care citez un paragraf:

„Am realizat că tot timpul suntem în criză de timp și practic nu avem timp pentru noi…pentru sufletul si spiritul nostru…Oare ne putem opri o clipă din “goana ”asta nebună și să privim un pic în sufletul nostru? Oare știm cine suntem, ce vrem…încotro “alergăm”? Ne lasam duși de val…uneori sau deseori copleșiți de griji materiale și uităm că avem nevoie și de hrană spirituală, că avem nevoie să ne zâmbim unul altuia, să ne simțim mai umani, mai buni cu noi inșine sau cu cei de langă noi.”

Fiecare ne putem răspunde dacă în decursul celor opt ani s-au schimbat oarecum lucrurile. Ceea ce știm cu certitudine, raportându-ne la acea vreme, este faptul că foștii tovarăși care conduceau orașul au fost înlocuiți după alegerile din mai 2008. Paradoxal, cel puțin pentru mine, a fost faptul că fostul primar Ghinioiu, schimbat din funcție în mod direct de către rîmniceni, a fost ales în mod democratic (ce-i drept, pe listă) consilier al Consiliului Județean de către buzoieni!

Un alt lucru cert este faptul că tinerii edili, aleși în mai 2008 de către membrii, susținătorii și simpatizanții unui partid, au ajuns ca  traseiști pe centura politicii, în același partid din care face parte Ghinioiu. Ghinion! (bineînțeles pentru oraș).

Adevărul este rebel! Iată, acum a ieșit la suprafață!


 

Genovel-Florentin Frățilă

Niciun comentariu: