vineri, 20 ianuarie 2012

Lehamitea romanilor sau mirajul anilor bisecti (partea a doua)

      Acum patru ani, in mai 2008 am fost singurul candidat independent pentru functia de primar al municipiului Rm Sarat. Inainte de a ma hotara sa candidez am atras atentia in cateva articole,publicate la vremea respectiva intr-un ziar local, asupra faptului ca este un real pericol sa votam politic.Deja consideram din acea vreme ca votul politic este un vot care va aduce le putere un clan sau altul, diferit doar prin culoarea politica,dar cu acelasi gand de a jecmani ceea ce mai ramasese de jecmanit.Din lehamite pentru clasa politica am candidat ca independent astfel incat cetatenii sa aiba si o alternativa non-politica. In februarie 2008 scriam intr-un articol despre”Mirajul anilor bisecti” urmatoarele:          ” Arlechiinii politici ies acum la rampa facand tot felul de promisiuni populiste si improscand cu noroi contracandidatii la ciolan. Stim acum ca acesti bieti arlechini sunt manipulati de la centru de liderii partidelor din care provin strict in scopul de a obtine voturi pentru urmatoarea etapa a alegerilor si anume cele parlamentare. Cu aceleasi lozinci expirate, deja incep campaniile electorale sinonime acum cu balciuri politice , cu o zarva presarata de promisiuni desarte ; pe scurt un spectacol ieftin dar regizat cu cheltuieli nejustificat de mari. Deasemeni stim ca in cele din urma noi cetatenii de rand suntem cei care suportam aceste cheltuieli facute in van.
Pe parcursul anilor care au trecut de la schimbarea regimului comunist am inceput sa ne lamurim cu totii ca niciun partid politic ,indiferent de culoarea in care e impopotonat, nu a facut nimic pentru oras . Toti au venit , au promis , au “cules ” voturi si apoi si-au vazut de problemele lor care nu aveau nimic in comun cu cele ele comunitatii.Dimpotriva de la an la an parca a fost tot mai rau : industria a fost distrusa , investitori alungati , oameni dezamagiti luand drumul pribegiei in Italia , Spania sau cine stie unde. Dureros este faptul ca de fiecare data cand acestia se reintorc acasa regasesc aceleasi culori cenusii, aceeasi lipsa de orizont si de speranta . Cu aceeasi lipsa de orizont si speranta sunt intampinati si tinerii absolventi care aici nu au nicio perspectiva.
Sunt convins ca acum ,dupa cei aproape douazeci de ani de speranta desarta ,oamenii s-au lamurit de “latratul”politicienilor din anii bisecti . Oamenii stiu acum foarte bine ca valoarea se masoara in fapte , nu in vorbe! Nu stiu cine mai e atat de naiv incat sa creada intr-un vot politic !
ACUM AVEM NEVOIE DE O NOUA VIZIUNE ! E clar pentru oricine ca la alegerile din 2008 cetatenii trebuie sa castige ! Nu partide politice cu platforme si proiecte care niciodata nu vor fi puse in practica ! Stim sigur acest lucru pentru ca timpul ni l-a demonstrat .
” .Din pacate in 2008 oamenii au mai dat si atunci gir clasei politice adancind jaful si debandada nationala, clanul politic aflat la putere ingrosandu-si radacinile spre a putea suge si putina “seva” care mai ramasese de la ceilalti. Acum oamenii protesteaza, ies in strada scosi de lehamitea pentru clasa politica, aceeasi lehamite care m-a determinat ca acum patru anis a candidez. Acum patru ani  nu m-a sprijinit nimeni, clasa politica reprezentata prin ceilalti candidati m-a ignorant neinvitandu-ma la un dialog alaturi de ei dar mai grav a fost ca si presa m-a ignorant total. Acum oamenii ies in strada impotriva clasei politice indiferent de culorile acesteia.Ies scosi de lehamite,aceeasi lehamite pe care eu o aveam din 2008.Clasa politica aflata la putere inca incearca sa-i ignore dar déjà e prea tarziu si lehamitea poporului e prea mare.Acum e momentul sa scapam de capusele si imbuibatii claselor politice! Acum e momentul ca poporul roman sa-si recapete demnitatea!


Fratila Genovel-Florentin

http://fratilagenovel.blogspot.com/


Niciun comentariu: