miercuri, 27 februarie 2008

Mirajul anilor bisecti / "Sensul ramnicean"nr.61/4-10 martie 2008

Din patru in patru ani ,in fiecare an bisect, se intampla ca politicienii sa-si coboare privirile spre electorat.Brusc, ei isi aduc aminte de cetateni. E un miraj?...Nu ! E an electoral ! Din pacate nici urbea noastra nu este ocolita de acest “miraj”.Arlechiinii politici ies acum la rampa facand tot felul de promisiuni populiste si improscand cu noroi contracandidatii la ciolan. Stim acum ca acesti bieti arlechini sunt manipulati de la centru de liderii partidelor din care provin strict in scopul de a obtine voturi pentru urmatoarea etapa a alegerilor si anume cele parlamentare. Cu aceleasi lozinci expirate, deja incep campaniile electorale sinonime acum cu balciuri politice , cu o zarva presarata de promisiuni desarte ; pe scurt un spectacol ieftin dar regizat cu cheltuieli nejustificat de mari. Deasemeni stim ca in cele din urma noi cetatenii de rand suntem cei care suportam aceste cheltuieli facute in van.
Pe parcursul anilor care au trecut de la schimbarea regimului comunist am inceput sa ne lamurim cu totii ca niciun partid politic ,indiferent de culoarea in care e impopotonat, nu a facut nimic pentru oras . Toti au venit , au promis , au “cules ” voturi si apoi si-au vazut de problemele lor care nu aveau nimic in comun cu cele ele comunitatii.Dimpotriva de la an la an parca a fost tot mai rau : industria a fost distrusa , investitori alungati , oameni dezamagiti luand drumul pribegiei in Italia , Spania sau cine stie unde. Dureros este faptul ca de fiecare data cand acestia se reintorc acasa regasesc aceleasi culori cenusii, aceeasi lipsa de orizont si de speranta . Cu aceeasi lipsa de orizont si speranta sunt intampinati si tinerii absolventi care aici nu au nicio perspectiva.
Sunt convins ca acum ,dupa cei aproape douazeci de ani de speranta desarta ,oamenii s-au lamurit de “latratul”politicienilor din anii bisecti . Oamenii stiu acum foarte bine ca valoarea se masoara in fapte , nu in vorbe! Nu stiu cine mai e atat de naiv incat sa creada intr-un vot politic !
ACUM AVEM NEVOIE DE O NOUA VIZIUNE ! E clar pentru oricine ca la alegerile din 2008 cetatenii trebuie sa castige ! Nu partide politice cu platforme si proiecte care niciodata nu vor fi puse in practica ! Stim sigur acest lucru pentru ca timpul ni l-a demonstrat . Trebuie sa votam un primar care sa fie un bun manager, sa actioneze doar pentru rezolvarea nevoilor cetatenilor, sa fie impartial si imun la interesele clientelare ale grupurilor politice si economice.Trebuie sa fim constienti ca aceste alegeri vor fi decisive pentru viitorul orasului nostru . Trebuie sa-i dam Ramnicului aceasta sansa acum cand avem puterea sa schimbam in bine viitorul orasului ! Trebuie sa profitam de mirajul anilor “bisecti”si sa ne acordam noua ,cetatenilor, acest vot! Trebuie sa votam inteligent ! ...

Niciun comentariu: